Ylen uutisessa ”Viisareiden veivaamiselle ei ole loppua näkyvissä – talviaika alkaa taas” (28.10.2023) käsitellään otsikonkin mukaisesti sitä, että kelloja siirrettiin niin tänä vuonna, vielä varmasti kauan jatkossakin. EU:n parlamentti äänesti kellojen siirtoja vastaan jo vuonna 2019, mutta asia ei koskaan päässyt EU:n neuvoston käsittelyyn. Tämä sen vuoksi että kaikki jäsenmaat eivät ole vieläkään päättäneet heidän kantaansa asiaan. Kiinnostusta asiaan laski korona pandemia, joka kiusasi jokaista EU:n maata erityisesti tuona vuonna 2019. Korona pandemian vuoksi koettiin, että kellojen siirtämisestä päättäminen ei ollut sillä hetkellä tärkeimpien käsiteltävien asioiden listalla. Monet suomalaiset ovat ilmaisseet tyytymättömyyttään edelleen jatkuvaan kellojen siirtelyyn.

Omasta mielestäni kellojen siirtoon ei ole tarpeeksi järkevää syytä jatkaakseen tätä tapaa. Kellojen siirto aiheuttaa edelleen arki ihmisissä erehtyväisyyttä kellon ajoista. Toinen kelloista näyttää liian paljon ja toinen liian vähän, eikä tiedä mihin uskoa. Kellojen siirtely vaikuttaa myös monen ihmisen unirytmiin ja näin myös päivärytmiin. Talviaikaan siirtäminen tuntuu itselle mieluisalta, mutta myöhemmin siirtäminen takaisin taas vie yhden tunnin yö unista, joka turhauttaa suuresti.

Tällä hetkellä uskon myös että, maailmalla on paljon isompiakin ongelmia ja vaikka ratkaisu tuntuukin yksinkertaiselta ja helpolta kuitenkin luovutaan jostain, jonka käytäntö malli on ollut EU:ssa jo pitkään. Tällä hetkellä pääpaino asioiden käsittelyssä keskittyy varmasti sota asioihin, joissa kyseessä on ihmisten henkiä. Kellojen siirtämättömyydessä ole minkäänlaista hengellistä uhkaa. Asia tulee varmasti etenemään jatkossa, silloin kuin käsiteltävinä asioina on vähemmän ihmishenkiä koskevia päätöksiä ja aikaa on miettiä joidenkin ihmisten unirytmiä.