Muutama vuosi sitten Britannia erosi EU:sta, kun valtaosa maan kansalaisista niin tahtoi. Maa ei halunnut olla enää EU:n käskyjen ja säädösten alaisena, vaan halusi päättää itsenäisesti linjauksistaan. Etenkin maahanmuuttoon liittyvät linjaukset aiheuttivat eripuraa kansalaisten keskuudessa. Moni maan kansalainen ikävöi aikaa ennen Euroopan unioniin liittymistä ja loppujen lopuksi ero EU:sta eli niin kutsuttu Brexit toteutui Brexitin haaliessa puolelleen yli puolet kansalaisten äänistä. Mutta mitä Brexitistä ajatellaan nykyään?

Kirsi Crowleyn kirjoittamassa uutisessa ”Britit katuvat brexitiä yhä enemmän – riita EU-jäsenyydestä ei ole loppunut vaikka erosta on jo kolme vuotta” kertoo, mitä mieltä Britannian kansalaiset ovat nykyään muutama vuosi sitten päätetystä Brexitistä. Ylen sivuilla 29.9. julkaistussa uutisessa mainitaan, kuinka monen mielestä EU:sta eroaminen oli virhe, ja britit ovat jopa järjestäneet mielenosoituksen osoittaakseen halunsa liittyä takaisin Euroopan unioniin. Euroopan unioni on kehitetty turvaamaan rauhaa ja tukemaan jäsenmaitaan monella osa-alueella. EU:n avulla kulkeminen jäsenmaiden välillä on huomattavasti helpompaa. Vaikka Britanniassa Brexitin luultiin tuovan apua ongelmiin ja parantavan taloudellista tilaa sekä esimerkiksi terveydenhuoltoa, on se todellisuudessa vaikuttanut päinvastoin.

Kuten Crowleyn uutisessakin kerrotaan, EU:sta eroaminen on aiheuttanut lukuisia ongelmia ja haasteita kyseiselle valtiolle. Hintojen nousu, seisahtunut talous ja jätevesien likaantuminen ovat vain yksittäisiä ongelmia monien joukossa. Paras vaihtoehto Britannialle olisi todennäköisesti yrittää saada EU-jäsenyytensä takaisin ja niin ajattelee tällä hetkellä yli puolet maan kansalaisista. EU:n tavoitteet, yhtenäisyys ja apu helpottaisivat maata ongelmissaan.

Jos jotain voidaan päätellä niin se, että Brexit on aiheuttanut Britannialle vaikeuksia ja vihdoin myös britit ovat alkaneet huomata sen. EU-jäsenyydestä haluttaisiin keskustella uudestaan ja todella harkita Euroopan unioniin liittymistä uudelleen. Mahdollinen uusi jäsenyys voisi olla tarvittava apu ongelmiin, joita eroamisen jälkeen on maassa ilmaantunut.